Geschiedenis

Huskies Beveren werd in juni 1997 geboren toen een handvol jonge hockeyspelers de handen in elkaar sloegen en hun vast kamp opsloegen in de Marinebasis te Kallo. Beter dan een basketbalveldje of de parking van het plaatselijke zwembad, maar toch was de accommodatie nog niet volledig in orde. Zo is er op de marinebasis geen boarding, essentieel in deze sporttak.

Toch lieten we ons hierdoor niet uit het veld slaan en na vele inspannende trainingsuren konden we onze eerste wedstrijden spelen, steeds op verplaatsing wegens de staat van het eigen veld. Zo ontmoetten we steeds nieuwe geïnteresseerden – zowel jongeren als volwassen spelers – en in juni 1998 werd onze club uitgebreid met een heel team.

Rolling Thunder, winnaar van de Belgische competitie en finalist in de Beker van België, op dat moment zonder trainer, werd door Huskies overgenomen. Hierdoor zijn we op één jaar tijd van een handvol recreatiespelers uitgegroeid tot een van de grootste clubs van België. We kunnen nu prat gaan op een beloftevolle junior- en recreatieploeg en van de beste eredivisieteams in België, alle drie reeds halve-finalist in de Belgische Summer League.

Een waar succesverhaal, maar om deze gestage groei verder te zetten was het niet langer mogelijk te blijven trainen in Kallo. Met een tussenstop in sporthal “De Route” in Sint-Gillis-Waas hebben we nu sinds meerdere jaren een onderkomen in sporthal “De Meerminnen” in Beveren-Waas.

Dit geeft uiteraard het voordeel dat onze leden op een veel betere manier hun geliefde sport kunnen beoefenen, en onze supporters op een schitterende manier wedstrijden van onze razendsnelle sport kunnen beleven.

Inline hockey is een attractieve, enorm technische en intensieve sport en momenteel één van de snelst groeiende in België.